Hétköznapi Országos Díjugrató Verseny

2023-07-04

Újra Bábolnára várjunk a lovasokat és a lovas sportok kedvelőit a Hétköznapi Országos Díjugrató Versenyre.

Tájékoztatni szeretnénk a Nevezőket , hogy miután a verseny Országos Minősítő , ezért a minősítő versenyszámokra nevezők prioritást élveznek ! Kérjük a 80-90 cm -re nevezők türelmét , mert a minősítő vsz-ok nevezései függvényében a nevezési hat.időt megelőző  utolsó napokban  a korlátozás feloldásra kerül , és a várólistások bekerülhetnek a tényleges startlistára !

FIGYELEM ! 

Forgalmi rend változás! Bábolnán a körforgalom után a lovasszobornál nem lehet jobbra kanyarodni, ott 3,5 tonnás korlátozás tábla van (korábbi versenyeknél is volt már). Tovább kell haladni Nagyigmánd felé és a focipályánál jobbra, majd a tárkányi elágazásnál ismét jobbra, az óvodánál pedig balra kell fordulni, így lehet eljutni a boxokhoz.

A Díjugrató Szabályzat alapján a fehér és bézs színű nadrág viselése is engedélyezett!

Hétfőn 07.10-én 10 h-tól léphetnek be a versenyhelyszínre a versenyen résztvevők , és foglalhatják el a boxokat , a versenypályán 18 hig lehet lovagolni !

A felkészítő versenyszámokban induló versenyzőknek rendelkezniük kell legalább a Szabadidő lovasok regisztrációs számával /www.lovasszovetseg/szabadidőlovasok /nevezés) Felelős edző jelenléte kötelező a verseny ideje alatt !

A lovakat regisztrálni szükséges a szabadidő lovasok regisztrációs felűletén , a lóútlevél alapján ! Az itt kapott ideiglenes startszámmal nevezhető a ló !

A felkészítő versenyszámban induló lónak egy versenynapon 3 startja lehet !

FIGYELEM ! A szakbizottság döntése értelmében a felkészítő versenyszámokban ugyanaz a ló két lovassal ugyanabban a versenyszámban NEM indulhat.

A versenyre lovak csak érvényes útlevéllel, az abba bevezetett 6 hónapnál nem régebbi ló influenza elleni vakcinázással, 1 évnél nem régebbi fertőző kevésvérűség és 3 évnél nem régebbi takonykór negatív szerológiai vizsgálatát igazoló eredménnyel hozhatók!

A megújított sportorvosi igazolásokat – az OSEI HONLAPJÁRÓL LETÖLTHETŐ A NYOMTATVÁNY alapján – a sportorvosok regisztrálják ! A helyszínen erre már nincs lehetőség! DSZ 3.31. Versenyen az ifjúsági korú és kezdő lovas kizárólag a regisztrált edzőjével melegíthet. A lovas saját edzőjének távollétében helyettesítést kizárólag regisztrált edző láthat el. A helyettesítő személyét a melegítőpálya bírónak a melegítőpályára lovaglás alkalmával be kell jelenteni. Az edző azonosítása érdekében köteles a fényképes regisztrációs kártyát, vagy annak másolatát pl.mobiltelefonban rögzített fényképét, a melegítőpályán magánál tartani, felszólításra bemutatni.

KÉRÜNK MINDEN LOVAST, HOGY AMENNYIBEN 3 NAPOT SZERETNE VERSENYEZNI, NEVEZZEN BE MINDEN NAPRA!!! A “Nevezés X” fülön ez gyorsan kivitelezhető! Amennyiben nem nevez minden napra , nem tudjuk szavatolni az indulás jogát nevezés híján , akkor sem , ha van érvényes box foglalása !

A versenyszámok elbírálása és kezdési időpontja, az indulók létszámának függvényében változhat!

A rendezvényen mindenki saját felelősségére vesz részt. A rendező semmilyen felelősséget nem vállal a versenyzők által harmadik személynek okozott sérülésért, vagy a lovasok, a lovak és egyéb más sérülésekért, rongálásokért.

Teljes kiírás: https://dijugratas.hu/

 • Arab ménes

 • Angol telivér ménes

 • Ajánlataink

 • Nevezetességek

 • Ötösfogat étterem

 • Imperiál Hotel

 • Footer bal oldal – elérhetőségek

  Kapcsolat

  • Bábolna Nemzeti Ménesbirtok
  • 2943 Bábolna, Mészáros út 1.
  • +36 34 569-200
  • menesbirtok@babolnamenes.hu
 • Footer jobb oldal – infok
 • Footer közép – facebook